Image
Image

Учешће у пројекту МПНТР "Заиграни". Пројекат трајао од јануара до априла 2022.године. У пројекту учествовали објекти "Ђурђевак", "Пахуљица" и "Бамби". Деца су добила на поклон играцку "Андрамоља".

Image
Image
Image
Image
Image

Активности у ПУ "Бајка" које су одржане у сарадњи са Школском управом.

Image

Сарадња са родитељима кроз радионице.

Image

Учешће родитеља у оплемењивању радних соба (просторних целина) и дворишта.

Image

Учешће родитеља у оплемењивању радних соба (просторних целина) и дворишта.

Image

САРАДЊА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ "БАЈКА" СА ВАТРОГАСНОМ ЈЕДИНИЦОМ ИЗ ИВАЊИЦЕ У ПУ "Бајка" Ивањица, дана 23.11.2022. године, припадници ватрогасно-спасилачке јединице из Ивањице извели су показну вежбу гашења пожара у објекту "Пахуљица" у насељу Буковица. Четворица ватрогасаца је са два ватрогасна возила демонстрирала постављање црева и гашења пожара у самом објекту пред стотину задивљених малишана. Без страха деца су са одушевљењем посматрала ватрогасце доживљавајући их као хероје. По завршеној вежби ватрогасци су се дружили са децом и имали прилику да одговарају на мноштво питања малишана: како изгледа њихова опрема, да ли је отпорна на ватру, за шта све служи шлем и зашто се носи, шта све чини њихову опрему, како се одмотавају црева, на који број се ватрогасци могу позвати... Ово су само нека од постављених питања на која су наши ватрогасци одговарали деци са осмехом на лицу. Идеја реализованих активности била је да се деца упознају са овим веома важним позивом као и то да им се на очигледан начин прикажу поступци спашавања људи и објеката у случају пожара.

Image

Сарадња са Црвеним крстом-хуманост на делу.

Image
Image

Дана 26. 12. 2022. године у објекту " Пахуљица" одиграна је представа "Нова година у свету бајке". Заједно са васпитним особљем у костимима и са подељеним улогама, на сцену је изашло и техничко особље. Смех и дечја граја учинили су да овај догађај буде лепши, потпунији и у духу претпразничког расположења. По завршетку представе на сцену је стигао и Деда Мраз који је, и ако уморан због далеког пута, са сваким дететом разменио по неку реч, осмех и наградио га пакетићем.

Image

Наша предшколска Установа „Бајка” већ дуги низ година учествује у хуманитарном Новогодишњем базару који је под покровитељством наше Општине.

Image

Студијско путовање у Кикинду, октобар 2022. године. Посета ПУ " Драгољуб Удицки" и размена искустава кроз присуство трибини на којој су васпитачи из Војводине презентовали примере добре праксе уз рефлексивни осврт и конструктивну критику.

Image
Image
Image

И ове године смо  обележили 8. март. Деца су са родитељима на радионицама направила модне креације које су приказали кроз ревије у сваком објекту.

Image
Image
Image

Традиционално сваке године Васкрс обележавамо и дочекујемо на начин који је својствен једној предшколској установи. Захвалност дугујемо родитељима који су небројано пута, па и сада, заједно са својом децом показали креативност и тиме допринели да ова изложба буде лепша и потпунија. Наравно, свега овога не би било да не постоји воља и професионалан дух васпитача који не би дозволио да се једна оваква традиција не настави. 

Image

На сусретима васпитача у Кладову, у априлу 2023.године, тим објекта ,,Ђурђевак" (васпитачи, логопед и заменик директора) је презентовао  рад на тему "Сарадња са породицом кроз развијање пројекта" . Тим путем представљен је пројекат "Јабучица" који је  реализован почетком године.

Контакт

Предшколска установа "Бајка" Ивањица

Седиште: Наде Поповић 48, 32250 Ивањица

e-mail: vrtic_ivanjica@mts.rs

телефон:  032/66 22 44 директор

факс: 032/66 27 64

секретаријат- рачуноводство

телефон: 032/66 27 96

Последње вести

17 новембар 2022
17 јануар 2020